Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania (P)

Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania (P)

Vodafone Romania a fost certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie mobila, dupa masurari efectuate in toate retelele mobile din Romania.

Am fost de dimineata la conferinta de presa Vodafone. Inainte de conferinta am vazut pregatirile, eram sigur ca va fi vorba de certificare. Un lucru este cert, Vodafone este certificata de catre un organism independent drept cea mai buna retea de telefonie si date mobile din Romania. De altfel este in topul tarilor din Europa in ceea ce priveste viteza atinsa de retea. Datele acestea nu au fost cerute de catre Vodafone si nici testele nu au fost cerute de catre vreun operator de telefonie mobila din Romania.  Iar acest raspuns a provocat surprinderea jurnalistilor.

10989106_10153141232231204_2826796777650625200_n

Pe de alta parte din Septembrie pana acum, traficul in reteaua Vodafone a crescut mult.

20150211_124157

Adica o crestere cu peste 60% a traficului de date in fiecare zi si de peste 4 ori a traficului in reteaua 4G. De altfel 57% dintre telefoanele din reteaua Vodafone (a se citi smartphone) sunt telefoane mobile cu conexiune 4G. Pe langa aceasta in Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti exista acoperire 4G+ – adica viteze de download de 300mbps folosind telefonul mobil.

Vodafone a dus reteaua 4G in toate municipiile – resedinta de judet din toate judetele tarii.
Si pentru la vara, Vodafone promite acoperire 4G la Vama Veche.

CERTIFICATE_P3_PBM_Romania_VFRO_Best_in_Test_Page_1

Revenind la certificare, certificatul il gasiti aici, cei de la P3 Communications sunt un organism independent ce efectueaza audit-uri ale retelelor de telefonie mobila. Ceea ce au facut si in Romania. Au venit in Romania, au vrut sa vada cum functioneaza telefonia mobila aici, s-au plimbat prin tara (veti vedea imediat) si au afisat rezultatele pe siteul lor (vezi link mai sus).  Metodologia testarii, precum si traseele si zonele fixe au fost selectate independent, de catre P3 communications, iar toti operatorii au fost notificati in acelasi timp, in avans.

De altfel cum se vede in certificat, cei de la P3 au folosit cateva telefoane S4, au avut un traseu prin orasele din tara si astfel au masurat calitatea retelelor de telefonie mobila atat in orase cat si in afara lor, pe drum.

CERTIFICATE_P3_PBM_Romania_VFRO_Best_in_Test_Page_2

In comparatie cu alte retele din Romania, masuratorile arata ca reteaua Vodafone Romania a obtinut certificatul “Best in Test” atat pentru serviciile de date, cat si pentru cele de telefonie, in testul Mobile Benchmark Romania, desfasurat de auditorul independent P3 Communications.

Si aceasta pentru ca in conditii de utilizare normala a retelei, la vizionarea unui clip pe Youtube sau in urma testelor de download si upload, reteaua Vodafone a fost cea mai rapida. Mai mult decat atat, tot in reteaua Vodafone apelurile de voce au avut cea mai rapida conectare.

CERTIFICATE_P3_PBM_Romania_VFRO_Best_in_Test_Page_4

Aceasta este cea de-a cincea certificare furnizata companiei Vodafone Romania de catre P3 communications, in urma masuratorilor performantei retelei. Noul certificat este disponibil la www.p3-group.com/VFRO_certificate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply