Atentie la felicitarile de sarbatori

Stiu ca primiti pe mail felicitari de sarbatori, mai ales ca vreti sa trimiteti felicitari de sarbatori. Rugamintea mea e sa aveti grija pe ce pagini de false felicitari sunteti redirectionati, ce deschideti in atasament. Daca obisnuit avem o felicitare cu o poza, sau o felicitare cu un link, mai nou se trimit felicitari spam, bineinteles false, cu virusi in atasament sau cu linkuri catre pagini de tip pishing pentru a fura parole si date personale.

E simplu. Nu are sens sa deschizi felicitari de la cine nu cunosti. Nu are sens sa dai click pe nici un link din pozele unor mailuri, pentru simplul motiv ca pot fi situri daunatoare. De asemenea niciodata o felicitare primita pe mail nu iti va cere sa te loggezi cu userul si parola de mail. Asta ca sa nu te plangi ca vei pierde utilizatorul si parola. De altfel nu te loga pe alte pagini decat cele cunoscute.  Spre exemplu daca vrei sa intri pe o pagina a lui Yahoo! si iti cere parola, trebuie doar sa verifici adresa ca va fi ceva de genul http://**.yahoo.com/ceva. Daca adresa e sub alta forma situl nu este cel original.

Pana una alta, voi ati scris lui Mos Craciun? Ati trimis felicitari? 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: