Cat vorbesti la telefon?

Imi amintesc ca inainte de 2000 erau super oferte la telefoane cu impulsul la 10 minute. Atunci stateam pe net noaptea si factura nu era exagerata. Mai mult stateam cu orele de vorba cu oamenii la radio, in emisiunile de noapte comentand o groaza de chestii, in direct, fara ca sa ne temem de faptul ca trebuie sa inchidem ca sa nu platim mult.

Atunci era fain, acu e si mai misto. De cand au aparut telefoanele mobile povestea s-a diversificat. De la vorbit la telefon din baie, la vorbit la telefon in mijlocul padurii sau in inima muntelui acolo unde nu exista civilizatie sau curent electric.

Cred ca cea mai tare faza am patit-o cand mi-am luat primul abonament mobil, pe numele mamei bineinteles. Am vorbit la telefon cu o gagica, eu de pe mobil, cu telefonul in priza, ea de pe fix. Si am vorbit asa cum eram obisnuiti pe vremea aceea. In schimb a doua zi abonamentul fusese suspendat pentru ca se depasise nu stiu ce plafon de convorbiri. De atunci eu am numai prepay.

In schimb daca as vrea sa refac asta acum nu mai merge. Tarifele dintre mobil si fix sunt inexistente. Din Romtelecom in Cosmote vorbesti la tarife de retea cat vrei tu de mult, doar sa tii telefoanele in priza ca liniile nu se mai inrosesc – sunt digitale.

Sunt curios cat vorbeste Subiectiv la telefon si cat da raportul, cat sta  cu telefonul la ureche Andra, dar si cat vorbesti tu de pe fix la telefon. De pe fixul fara fir.  Si asta e o leapsa, ca si asa n-a mai facut nimeni de mult timp o leapsa buna.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: