PSD nu va lăsa guvernarea PNL în pace

PSD nu va lăsa guvernarea PNL în pace

Ne-am distrat la aceste alegeri. S-a plâns când s-a văzut că nu au câștigat alegerile. S-a râs când s-a format coaliția. Se va plânge iar cu lacrimi de sânge când vor vedea că vor rămâne fără păduri. Doar e RDMSZ protectorul pădurilor.

Trebuia să vin și să spun de ce acest guvern nu este bun pentru România. Nu este bun dintr-un simplu motiv. Sunt 3 la aceeași felie de tort. Ai încercat vreodată să împarți o felie de tort cu 3 oameni? Să zicem că după persoana care ți-e dragă mai mănânci și mai bei, dar după a treia persoană mai e așa de ușor? Plus că sunt porțiile mai mici.

Hai să analizăm puțin Guvernul care va fi zămislit totuși.
Avem ministrul care omoară oameni în trafic. A trecut de la transporturi la interne, ca să fie un nou Gabriel Oprea.
Sorin Cîmpeanu la educație. Elevii sunt în culmea fericirii, va mai trece un an gratuit, în care ei nu învață nimic, unde examenele se vor lua fără note.
Raluca Turcan la protecție socială. Cineva întrebase mai devreme dacă … dar mai bine nu scriu aici.

Distracția vine de la miniștrii USR. Dacă PNL-iștii îi știm, de fapt se văd cu ochiul liber, cei de la USR intră la guvernare dar ori vor pune bețe în roate guvernării, ori PNL le va pune bețe în roate lor. De ce?
Pentru că la fonduri europene este Cristian Ghinea. Cu toții știm că fondurile europene se fură și sunt slab documentate. Acum ori Ghinea va trebui să fure, ori va bloca fonduri europene pentru ceilalți care vor să fure și au proiecte nedocumentate. Deci investiții pe fonduri europene, mai încet. Dacă totuși vor fi, atunci tanti Koveși abia așteaptă o plângere ca să mai vină pe acasă. Poate vom vedea politici pe fonduri europene și un ghid pentru a obține aceste fonduri. Dar doamne ferește să afle primăria de la Bolintin cum se pot face fonduri europene pentru a dezvolta acolo o rută de acces spre București alta decât autostrada.

De fapt la USR sunt banii externi, dar ei cer și cele mai multe fonduri pentru investiții. Eu sunt foarte haios acum și o să întreb, pe cine vor da cei de la USR vina când vor vedea că nu sunt bani. Pe Nicușor Dan care nu are bani la București? Pe fosta guvernare, care e … mhm, partener de guvernare?

Cel mai simplu pentru USR ar trebui să zică, uite eu sunt ministrul Digitalizării. Am platforma asta, că de asta m-au pus ministru. Durează importul în baza de date 48 de ore, de la toate ministerele. De săptămâna viitoare toată lumea își face cont și folosește exclusiv această platformă, acest sistem digital, această soluție de a nu mai căra hârtii și ghișee. Aici sunt finanțele, ele comunică cu internele pentru adresă, aici sunt plățile locale și aici dezvoltarea.
Soluția există, dar dacă vine Ciprian Teleman (era să scriu teleorman) să zică că trebuie să gândim, să dezvoltăm, să facem și că va lua 4 ani, îi dau cu github-ul în cap.

Aș mai zice ceva de sănătate. Doar feriți-vă de spitale. Asta o știm cu toții.

De UDMR am zis la început.

Peste tot acest amalgam de promisiuni, care nu sunt promisiuni, pentru că acest guvern nu promite ceea ce nu poate realiza, drept urmare programul de guvernare nu conține nimic. Peste toată asta vine PSD și spune că va fi în opoziție și că va face o opoziție foarte dură.

Drept urmare vom avea o încercare de investiții în autostrăzi, blocată de PSD cu contestații. Nimeni nu va încerca să schimbe legea asta.
Vom avea o încercare de absorbții de fonduri europene. Abia așteaptă PSD asta, acum Koveși va fi aliata lor.

Toată lumea speră multe de la acest guvern. Eu nu sper. Sunt prea puțini oamenii capabili și vor fi reduși la tăcere pentru că felia de tort nu e pentru toată lumea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply