Cum m-am recablat ilegal la RCS dupa ce mi-am platit factura

OPC-ul a obligat firmele de cablu ca sa nu mai accepte plata abonamentelor anticipat. Adica … nu mai trebuie sa platim abonamentul la cablu in avans pe luna urmatoare, ci cu o luna in urma. Fortand nota, RDS-ul te obliga sa platesti abonamentul pe luna in curs, cu termen limita 30 ale lunii. Deci, tot in avans se cheama, ca eu platesc pana sa fi beneficiat de toate serviciile abonamentul pentru serviciile alea. Daca serviciile nu se vor mai furniza, nu e problema lor.

Drept urmare, am avut neplacuta surpriza ca zilele astea (e septembrie acum nu?) sa mi se taie cablul, pentru ca eu n-am platit factura de pe luna august. Boon. Hai sa fiu baiat cuminte si sa ma duc sa platesc factura, ca de aia am abonament extra cu nush ce naiba miere si must si HBO. (habar n-am tot canale de 2 lei sunt). Ma duc la duduie la ghiseu, ea amabila, ma intreaba cu ce ma poate ajuta. … Era sa ii urez vreo doua mai in privat asa, dar i-am zambit frumos si am rugat-o sa imi verifice situatia. Cica sunt deconectat si ca tre sa ma reconectez … si ca n-am platit luna trecuta. Boon … platesc si telefonul, desi pe asta nu mi l-au taiat. (eu cred ca era mai usor sa-mi taie telefonul decat sa imi taie cablul, da ma rog).

Si o intreb, acuma cum ma recablez inapoi?
Pai … puteti sa sunati in call-center … si sa va inscrieti pe lista pentru recablari, sa asteptati vreo 24 de ore si va cablati inapoi … sau ….
Da, deci ma duc desfac cutia si ma cablez eu singur. Multumesc!

Adica fi atent, eu … client, ma duc la RDS sa platesc factura, o platesc … platesc si rebransarea, tot eu, client trebuie dupa aia sa sun in call-center si sa ma rog de ei sa vina sa imi puna mufa inapoi in splitter. Si pentru asta trebuie sa astept sa se formeze o echipa care sa actioneze in zona mea, sau sa se intample si alte probleme in zona mea.

Drept urmare, m-am dus si am desfacut cutia (bineinteles ca m-a vazut tot blocul ca umblam acolo – lol), am observat fire electrice, decodorul de HBO * deci aici erai!!, siguranta fuzibila, probabil pentru switchurile de net din cutia de alaturi, si toate cablurile de 75 ohm de la toti vecinii de pe vreo 4 etaje. Si m-am pus pe cautat, dupa vreo 5 minute am gasit si cablul meu. Dupa care l-am bagat intr-un splitter unde era liber, strang bine si ma duc sa verific. Tzapa! N-aveam HBO. Deci nu era bine. L-am scos de acolo si am mai cautat o gaura libera… am gasit-o, am conectat si … surprizaa se vedea chiar mai bine ca inainte, plus ca cu toate canalele. Asa incat am strans foarte bine surubul de la cablu ca nu care cumva sa vina vreunul si sa ii dea prin cap sa-l mai scoata. Sa va luati alt splitter daca vreti sa ma deconectati.

Drept urmare asa m-am recablat la RCS ca sa vad si eu un televizor, la care oricum nu vedeam nimic. Dar mai prind un mythbusters pe Discovery.

Asta ca sa nu zic ca data trecuta, cand nu platisem cablul vreo 4 luni nu ma decablase nimeni si se uitau toti la mine speriati ca de ce nu v-a decablat nimeni? Las ca mai bine nu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d