Voi ce program aveti?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma duc sa dorm, pentru ca mi-e somn si trebuie sa dorm, ca sa dorm, pentru ca e ora sa dorm, pentru ca trebuie sa dorm, pentru ca noaptea dorm si ca de obicei oamenii dorm, deci trebuie sa dorm si eu  la fel, ma uit la ceas si e ora 2 dimineata deja.

La ora 6 si ceva suna telefoanele sa ma trezesc. De obicei se mai intampla, dar mai scap si pe la ora 7 sa ma trezesc cel putin sa opresc telefoanele. Si astea nu suna mult. E sunetul default, de 1 minut si revine cu snooze la cat or fi puse.

Ei bine saptamana trecuta, vineri mai precis, la 6 dimineata suna cineva la usa. Ma gandeam, cat de tampit sa fii sa suni la 6 dimineata, mai ales ca m-am uitat pe vizor era un nene mare. Zic bine, hai sa deschid. Si deschid. Vecinul de sub mine.

– Te rog eu sa opresti alarmele de la telefon, pentru ca le aud de la 6 dimineata si ma zgarie pe creier.

Am ramas perplex. Aude alarmele mele de la telefon, de la un etaj mai jos. I-am zis ca da, am inchis usa si m-am intors in pat. M-am trezit la urmatoarea alarma. Asta pentru ca il zgarie pe creier.

No, acuma cred ca fac eu ceva gresit, dar cam asta e programul meu. Vin seara acasa la 10, 11, sau mai bine, la ora 7 jumate cel tarziu ies pe usa dimineata. Stimatul vecin are toata ziua libera acasa in care poate sta in liniste, fara sa-l dispere alarmele respective. Sau, daca doreste, as putea sa intru remote pe calculator sa pun ceva muzica.

Si acum vin si va intreb, voi ce program aveti? Adica, e chiar atat de anormal programul meu?

 

Bonus: Aseara am parcat masina in fata blocului, azi dimineata mi-am gasit luneta scuipata, dar nu asa, cu ura, din strafundul plamanilor. Ce sa ii fac eu aluia care parcheaza in seara asta pe locul ala? Ca vreau neaparat sa ii explic ca nu e singur in blocul ala. Nota: in fata blocului e trotuar, nu sunt locuri de parcare.

 

Cuvintele din deschidere sunt repetate pentru ca astazi este ziua internationala a autismului si pentru a-l intelege, unui copil autist trebuie sa i se repete un singur cuvant de mii de ori.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: