De ce ORDA suge si restul legii aleia.

ORDA e un organism din asta de respectat drepturile de autor si patentarea lor. Cu ce se ocupa ei? In principiu cu nimic, in particular cu stabilirea de taxe pentru difuzarea de muzica, pentru folosirea de muzica si alte alea.

Mai practic, daca ai o nunta trebuie sa platesti drepturi de autor pentru muzica aia. Daca ai un internet cafe, sau un bar trebuie sa platesti la ORDA daca vrei sa asculti muzica la un calculator. Daca ai taxi, trebuia sa platesti daca vroiai sa asculti radio tu sau clientii tai si asa mai deaprte.

Drept urmare ORDA e tot. Mai nou astia scot o aberatie de clip ce sperie oamenii si ei spera sa aiba succes. Eu ma intreb daca artistii primesc vreun ban de la ORDA.

Ca a aparut internetul, vanzand ca nu pot controla ce materiale apar pe internet, faptul ca aici exista piraterie, ORDA se da smecher si crede ca poate scoate bani si din internet, pentru ca e gratis. Drept urmare ei au un proiect de lege privind caruia eu trebuie sa scot 1.000 de euro de la mine pentru ca am blogul asta si pun muzica pe el. Sa ii vad si cum, sa ii vad ca demonstreaza cu acte cine e piticu :)))

Hai sa fim seriosi. Asa ceva nu e aplicabil, iar daca ar fi … nu noi, bloggerii, ci jucatorii importanti de pe piata vor reactiona dur.

Citeste alte reactii la zoso, swamp si arhi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply