Modelul OTV

Hai sa vorbim despre modelul OTV. Pai, de ce nu? Daca generatia PRO a murit, de ce sa nu ne alegem alte modele, de ce sa nu facem la fel ca altii? De fapt, de ce sa nu facem la fel cum vedem la televizor?

Ce vedem la OTV? Pai, in principiu nimic, doar seara un Dan Diaconescu ce vorbeste despre indivizi ce isi fac nevoile sau nu, despre copii ce traiesc cu profesoarele lor si se sinucid, despre crima in autoaparare de nu stiu unde. Si Diaconescu cum se apara? Pai nu se apara, el se bucura ca sunt destui prosti care se uita la el si acolitii sai, mai ales ca acei indivizi fac exact ce le cere publicul sa faca. Mai ales ca acei indivizi pot sa prosteasca publicul sa le dea sute de mii de euro, mai ales ca indivizi ca acestia pot sa apara in public si sa ceara absolut orice, iar astea sa li se implineasca. De ce? Pentru ca ei sunt seara la televizor si fac ce idei le cer telespectatorii sa faca. Pe scurt, daca se trezeste unul ca vrea sa apara la televizor … se duce la OTV. Nu conteaza ce va spune, cu cat va injura mai mult si cu cat se va certa mai mult va avea mai multa audienta.

De ce se intampla asta?

In principiu pentru ca celelalte televiziuni au uitat ce inseamna interactivitatea, au uitat ce inseamna educarea publicului, au uitat ca publicul e cel care le hraneste. Sau nu, n-au uitat asta, si-au reamintit subit cand au scazut incasarile si consumul de televiziune. Acuma ce sa ne facem ? Pai in principiu nimic. Nu am face o emisiune educativa in care sa invatam individul cum utilizeaza calculatorul, nu putem face asta … ca se supara CNA. Nu putem face o emisiune despre cum sa vorbim pe strada, nu … astea se intamplau in 1990, iar atunci se vorbea bine. Nu putem face o emisiune despre cum se coboara din metrou si despre cum se urca in autobuz. Pai de ce sa faca televiziunile asa ceva? Pai e simplu, indivizii de lucreaza acolo au masini, iar daca nu au, sunt mult prea indiferenti la ce e in jur. Prefera sa fie imputiti decat sa se spele, prefera sa fie inghesuiti in autobuze decat sa ceara altceva, prefera sa stea in masini cu orele in trafic, pentru ca sunt singuri si asculta ce muzica vor.

Si n-am terminat. Televiziunile se uita la OTV, pentru ca ii bate la audienta. De ce … inca nu stiu, dar vad … si incep si ei sa faca la fel. Asa incat … avem un TVR unde se bat redactorii cu editorii pentru ca asta inseamna scandal si atrage audienta, avem un Mircea Badea ce se cearta cu regia pentru ca el vrea sa stea mai mult pe post, mai ales, il copiaza pe Dan Diaconescu dand la fel audientele pe post, incercand sa se laude cu ele.

Cand nu fac asta, pe televizoare sunt teleshopping-uri si emisiuni din alea la care nu castigi premii. Dar trecem peste.

Hai sa ne uitam si la radiouri: Radio21 a facut nunta pe neve. Foarte prost zic eu, dar … e bine pentru ei, e original, prinde la prostime. In schimb ce au facut celelalte radiouri, n-au putut decat sa isi sufle in pumni si sa injure in gura mare, ca uite ce a facut Radio21, aia sunt naspa. Proasta idee. Nu asa atrag oameni.

Dar deh … Romania tara idioata. … nu-i bai … vin altii si ne iau, iar astia nu vor fi americanii.

Iar cu ocazia asta mi-am amintit si o replica auzita acum 2 zile in taxi de la “psihologul de serviciu”: Exportam curve si importam droguri, asta e Romania.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: