Pe ce loc in trafic?

Ieri, am avut o discutie foarte scurta si foarte fructuoasa despre bloguri, de fapt despre blogul meu si o parere personala.

A doua intrebare ce mi-a fost adresata a fost:

Pe ce loc esti in trafic?
De unde sa stiu pe ce loc sunt in trafic? Nu ma uit, nu ma intereseaza, eu nu stau sa scriu pentru trafic.

Drept urmare ce sa spun, cifrele de la trafic.ro ( le las publice ca sa existe niste unghii in gat la SEO spammeri),

trafic,ro

sau cifrele de la analytics?
google analytics

Si ce motor de indexare sa folosesc?  Pana acum google mi s-a parut cel mai serios, pe langa faptul ca au avut si ei bubele lor. Dar cel putin ei nu baneaza hosturi, nu baneaza clase de IP-uri, nu baneaza clienti, nu folosesc (de-ai dracu) datele personale ale cititorilor in scopuri personale?

Pana una alta se aude ca 2008 va aduce cateva noi motoare de indexare ale siturilor in .ro. Acuma ar trebui traficu sa se teama? Nu cred, pentru simplul motiv ca exista experienta gtop. Un motor foarte bun, mai bun decat trafic, dar care a cedat frumos la un numar foarte mare de accesari. Nici baietii de la trafic nu-s departe de asta. De fapt, aici isi cam revine situatia ca le-au plecat utilizatorii neogen, iar pe cei de pe hi5 nu au putut sa ii indexeze.
Si iarasi ma gandesc, ce sa raspund cand sunt intrebat pe ce loc sunt in trafic?  Sa zic ca sunt primul blog din categoria aia, ca sa nu luam in seama  blogurile  GSP cu trafic  artificial, sau SEO  spamm-urile si digg-urile? Sau sa imi fac si eu cate un din asta din cand in cand?  De altfel exista destule metode de generat trafic artificial.   Candva mi se promisese chestia asta, dar a fost uitata.  Poate o facem ca sa multumim  persoanele ce ma intreaba pe ce loc sunt in trafic.

Si pe bune de nu consum doar 20% din  banda de net, ce tot eu o platesc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply