RDS a cumparat C-Zone

Ce a fost la inceput o retea de cartier in zona Crangasi, de unde vine litera C. Si ce s-a extins mai tarziu in toata partea de Vest a Bucurestiului a fost cumparat zilele astea de catre RDS, spune subiectiv.ro

Mai mult decat ma asteptam. Si culmea, toata lumea din Militari pe care o stiu, cam are RDS acasa. Deci, abonati aveau. Dar asta ce inseamna. Contracte de telefonie pentru vreo 5.000 de oameni. Vreo 20% din astia, sa zicem ca or sa renunte. Dar, totusi sunt o groaza de contracte, o infrastructura deja facuta, un alt flux de broadcast si nebunii ce va intra in reteaua RDS.

Si nu laud RDS-u ca sunt mari, sau sa am ceva impotrvia lor pentru ca sunt atat de mari, insa … le trebuie un upgrade, inca de anul trecut. Iar, in schimb ei forteaza reteaua. Introduc Fiber Link ( si nici n-au peste tot cablurile ingropate ), scot limitarile in Bucuresti, ca sa stea tot copilu pe net. Si totusi … de ce sa se vanda C-Zone?

La 5.000 de utilizatori numai in Militari inmultzit cu 50 de lei pe luna minim, iese un castig de 250.000 lei ( RON ) pe luna, numa doar din cartierul Militari. Adica 71.000 de euro pe luna. Si pentru o retea deja facuta, ajung banii astia pentru salariati, infrastructura, intretinere si chiar dezvoltare. Dupa care mai si ramane. Alex Mihaileanu vorbeste despre faptul ca e posibil ca sa se fi achitat doar 200.000 de euro pe bransa Militari a retelei. Ceea ce suna, chiar putzin. Atat timp cat scoteau 71.000 pe luna. Inseamna ca reale trebuie sa fie celelalte date, cum ca s-a vandut pe 750.000 lei.

Trecand peste castigul financiar, relativ. Adica sa ai banii astia in 2 zile, sau sa ii faci in 6 luni … e cam acelasi lucru. Ma mai gandesc de ce dracu s-a vandut C-Zone. Proprietarii, care nu stiu nimic, sau aproape nimic, despre switching, routing, ipnat, iptables & more, sa se fi plictisit. Sa fi zis ca au ajuns la o anumita varsta si ca din cauza asta sa se linisteasca si sa se orienteze spre altceva. Sau sa le fi tzipat nevestele in cap.

Sau nu cumva sa fie implicati in niste procese, de pe urma Gramofonului, si nu numai. Iar asta sa fie solutia pentru a cadea la pace. … Tam tanamm …

Oricum RDS sniffeaza si sta sa caute tot ce facem noi.

5 minutes edit: Eventual or sa apara cateva tentative de retele micutze pe acolo. Ce vor fi inabusite in sange si din fasa. Din cauza ca … mai greu te relansezi cand acolo e tot numa albastru si RDS. Si, sa te tii acum la taiat de cabluri de pe blocuri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “RDS a cumparat C-Zone

 1. ar trebui sa publicati adevarul despre preluarea c-zone si anume ca a fost preluata in totalitatea firma de catre rds conform informatiilor de la registrul comertului pe care vi le dau mai jos:
  infogate asociati sunt: rcs&rds cu 99% si integrasoft srl cu 1% ambele cu sediul in str. Doctor Staicovici
  la globalview management asociati sunt: rcs&rds cu 95% si integrasoft srl cu 5%
  La ambele administrator este Plesa Nicolae din data de 11.10. 06 la globalview si 18.10.2006 la infogate care are domiciliul la sediul celor 2 firme din vintila mihailescu nr.6, sect .6
  integrasoft srl e o firma tot din grupul rds pentru ca rds nu poate fi asociat unic decat intr-o firma.

  Deci c-zone a fost cumparat total de rds in octombrie 06.

  C-zone practica o publicitate agresiva, practic toti stalpii din crangasi, drumu taberei si militari sunt galbeni din cauza afiselor lor. Nici in campania electorala nu am vazut un astfel de afisaj. De asemeni, se stie ca o parte a succesului lor a fost castigat prin colaborare cu lumea interlopa care a taiat cabluri, amenintat cu moartea, batut toti concurentii care aveau o sansa in zona lor.

Leave a Reply