Relansam moda?

Inainte, pana in vreo 2003, era la moda ca copii romani sa caute vulnerabilitati in siturile romanesti si sa le faca cate un deface, cate o chestie draguta, sa le foloseasca la instalarea de bnc-uri si scanuri. Au fost “certate” atunci pana si paginile protv sau evz. La un moment dat s-au potolit, asta si din cauza ca cei care faceau lucrurile astea s-au apucat de alte idei, sau au castigat joburi importante pe bani grei in afara.

Acum se pare ca moda revine, sau cel putin apar altii care gasesc alte vunerabilitati si isi arata astfel paginile de net. Dupa ce un site de ziar online din pitesti (de care n-am auzit niciodata sa fie functional) a fost hackuit, a venit vremea si forumului inspectoratului scolar. Via Adi.

Si iarasi ne trezim la 12 ani de internet in Romania ca suntem singuri, fara specialisti, fara oameni care sa securizeze sau macar care sa testeze niste vulnerabilitati pe serverele proprii. Cat despre scanuri, astea-s la indemana oricand si oricum. Sunt curios cat de mult din traficul de pe net reprezinta astea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: