Retelistica

Din ciclul, avem o scoala hai sa scoatem bani si sa nu ii invatam nimic pe pustani, azi Universitatea Pitesti – CISCO Networking Academy.
cisco.jpg
Pe scurt, ditamai universitatea, ditamai campusul universitar, abia daca are retea structurata. Si numai prin anumite zone, mai bine vizate, legate de catre oameni cu implicatii. Si toate acestea in timp ce internetul e gratis, pentru ca e edu, iar costurile retelei pot fi minime. Si sunt minime, facute cu echipamente de mana a doua, si switchuri din alea … de le foloseam noi acum 10 ani.

In schimb, avem cursuri CISCO, la niste preturi dragute pentru studenti (min. 250 lei / sem) si duble pentru toti ceilalti.
Acuma inteleg eu de ce astia care termina CCNA-urile, abia daca stiu ordinea culorilor la o mufa de retea standard, ce sa mai vorbim de dns si de impedanta si switching, arhitectura si alte nebunii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Retelistica

 1. si sa nu iti mai spun ca cele mai proaste calculatore din Universitatea Pitesti sunt in corpul T …. adik jos la rectorat …. unde ghici ce facultati sunt ? Calculatoare , Telecomunicatii si Electronica 🙂 ce frumooooossss 🙂 acum intelegi de ce m-am retras de la facultatea de Calculatoare ?

 2. da` de Romano`Americana va e jena sa spunetzi sau cum?! :))))
  norocul meu ca am terminat`o….nervos! :))

 3. Ai dreptate in toate privintele legate de Upit si de majoritatea studentilor de acolo! Uite o motivatie a unei colege la intrebarea:
  De ce ai venit sa faci facultatea de electronica?

  Raspuns:ASA A VRUT MAMA SI EU NU VROIAM SA FAC ASE-UL!!
  AM RAMAS FARA REPLICA!
  Taxele cresc anual dar nimic nu se schimba in dotarea facultatii!
  Reteaua cuorinde maxim 10% din campus,si drumurile intre casierie si secretariat sunt fara sfarsit!

  PS: sunt Student an2 la Electronica si telecomunicatii in U-Pit si nu sunt prea mandru de asta:(

 4. Eu sunt student in 4 la Info in upit si zic ca exagerati! Totusi, CCNA (nu, eu n-am bani de cursurile alea) se da pe web, automatizat, nu cu instructorul. Iar cat stie/invata lumea in retea, depinde doar de ei. Documentatie exista. Reteaua se dezvolta cum poate, banii intra in primul rand in campus. Si, completare: de anul asta labor de la noi si de la alte fac, inclusiv corpul T (unde s-au furat stiti voi ce..) au calc noi si bune. Vor iesi mai buni retelisti? Ati vazut voi vreun cursant sa vrea sa citeasca si sa nu-l ajute reteaua? Sau sa vrea sa foloseasca simulatorul CISCO pt invata programare de router si sa nu poata datorita dotarilor?

Leave a Reply

%d bloggers like this: