Schimbari Google

Un articol video provoaca rumoare in strainatate cu privire la Google si motoarele de cautare in general. Se spune ca Google a inceput sa indexeze altfel paginile, nu dupa importanta sau dupa rank ci dupa noutate si cuvinte cheie. Astfel vedem cum bloggeri care fac SEO SPAM urca foarte rapid in topuri cu foarte multi oameni venind din Google. Vedem cum o cautare ca “sms de revelion” poate aduce cel putin 30 de mii de oameni pe zi. Asta pentru simplul motiv ca Google te urca in top daca folosesti acele anumite cuvinte si ii dovedesti ca poti sustine un trafic mare cu timp de raspuns mic.

Asta e motivul pentru care blogurile pe blogspot vor fi mai rapide si mai bine indexate decat toate celelalte de pe platforme de wordpress, pentru ca sunt langa google. De asta si cam toate paginile serioase si foarte accesate din net se gasesc in Statele Unite, Google are majoritatea data-centerelor acolo.

Drept urmare, sa ne asteptam ca bloggerii sa se apuce sa scrie numai aberatii tocmai pentru a avea vizite mai mari, sau sa avem probleme in gasirea unor pagini de web care sa ne intereseze? Sau toata chestia asta e datorata faptului ca o cautare pe google, in algoritmul autoritatii iti putea gasi pagini cu informatii de acum 2 – 3 ani de zile, informatii fiind acum expirate?
[ a se observa aici ca nu am vorbit despre situri de presa, paginile de presa nu sunt optimizate SEO, cel putin nu aici ]

Sau poate ca asta e doar un mic refresh al lui Google, cautand astfel sa analizeze ca suntem in 2008, iar informatia e necesara acum si nu cea de acum 2 ani.

Link 1 si Link 2 – documentare.

Pana una alta, las ca vine Yahoo! in Romania si o sa ne indexeze mai bine ca avem metropolitan 😛

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply