Sunt roman, nu cumpar nimic

Am avut azi (nn – vineri) o discutie puternica cu un prieten asupra unor licente de antivirus. El imi cerea sa ii dau seriale de pe net care sa functioneze, eu ii explicam ca e mai ieftin si mai bine sa iti cumperi o licenta de antivirus. Mi s-a servit expresia:  sunt roman, nu cumpar nimic.

Asta e o chestie al dracu de interesanta, se da ceva aproape gratis si anume internetul, se descopera ca pe net lucrurile sunt diverse si multe. Drept urmare se trage concluzia, internetul e gratis, totul de pe net e gratis, nu cumparam nimic de pe net. Si vad ca romanii prefera sa cumpere din magazine, din marketuri tot soiul de tampenii stralucitoare a caror reclama o vad la televizor, chiar daca le trebuie sau nu, uitand sa puna accent pe ceea ce conteaza. Ceea ce e normal, s-a aflat ca pe net se gasesc crack-uri, lucruri gratis, hai sa facem ca totul sa fie gratis, facem o economie.

Acum il urasc pe Steve si Apple-ul lui. A reusit el sa ii linisteasca pe americani, iar acum daca ai un Apple trebuie sa cumperi cam tot. De la software, la aplicatii, la device-uri si asa mai departe. Acelasi lucru nu se poate face si la PC-uri, pentru ca aici exista virusi, drept urmare softuri gratuite. Iar romanii vor continua sa nu cumpere nimic, nici macar licente de antivirusi. In schimb isi vor lua telefoane ultimul racnet in rate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: