Isteria Telegram

Isteria Telegram

Serviciul de mesagerie Telegram anunța pe propria lor platformă, că în ultimele 72 de ore peste 25 de milioane de oameni au intrat în lumea Telegram și astfel rețeaua a ajuns la 500 de milioane de utilizatori.
Cifra este impresionantă, dacă ne uităm la faptul că Twitter nu a reușit să ajungă la acest public. De asta Twitter nici nu a mai anunțat așa de des cifrele lor.

De ce întră oamenii pe Telegram?

Asta ar fi o întrebare foarte bună. Pentru România sunt alertele de cutremur și câteva știri, care se încarcă în rețeaua socială. Dar de fapt creatorii de conținut vor traficul pe siteurile lor. În schimb Telegram fură cumva conținutul siteurilor și îl afișează – spun ei mai rapid – direct în aplicația de telefon.
Alertele de cutremur de pe telegram au fost dezvoltate de cineva de la INFP – autoritatea româna de cutremure – au fost retrase la un moment dat, dar încă sunt funcționale. Dacă vreți să vă abonați la alertele de cutremur în timp real vorbiți cu acest bot și atunci când va avea loc un cutremur aveți undeva la 15 secunde de panică înainte să se miște pământul.

Alte aplicații bune ale Telegram

Unul din motivele pentru care eu folosesc Telegram în loc de WhatsApp este faptul că datele personale sunt oarecum protejate. Ok, pe WhatsApp datele transmise sunt criptate între utilizatori, dar aceștia spun că transmit către Facebook date personale ale utilizatorilor pentru a le crea profilul de publicitate. Ceea ce au făcut din totdeauna. Telegram încă nu are reclame, deci nu face treaba asta.
Pe de altă parte Telegram susține că este independent. De fapt creatorul lui, un fost cetățean rus, a avut probleme cu rușii în 2018, când aceștia i-au sabotat serverele și i-au blocat aplicația vreo jumătate de zi. Iar Telegram refuză orice cerere a autorităților de interceptare a conversațiilor. Cu alte cuvinte este destul de sigur atât timp cât nimeni nu vede ce vorbești tu acolo.
Și este și rapid. Mesajele trimise pe Telegram ajung atât de repede ca și cum ar ajunge pe fostele canale de mIRC, pentru cei care știu ce era aceste program de chat.

Stickerele de pe Telegram

Aplicația Telegram este plină de stickere, care mai de care mai drăguțe sau mai explicit targetate. La o căutare pe net găsești și stickere neoficiale, care funcționează în telegram și care aduc un plus valoare conversațiilor de pe rețeaua socială.
Și tot în Telegram se pot transmite fișiere mari. Eu folosesc aplicația pentru a-mi transmite necompresat de pe calculator pe telefon, fișiere video de sute de mega sau chiar giga la viteze destul de bune.

Canalele de pe Telegram

La fel ca mIRC sau alte sisteme de chat, pe Telegram sunt canale publice, dar și private. Canale care sunt pline de tot soiul de informații, chiar și filme sau lucruri educaționale. Multe dintre ele sunt rusești, pentru că aplicația a început să fie folosită pe larg în Rusia, dar avem și românești cu știri dar și cu chat, unde cunoști oameni noi. O căutare pe Telegram îți afișează aceste canale.
Sunt și boți pe telegram și tot soiul de automatizări pe rețeaua socială, iar creatorii de conținut pot transmite imediat mesajul lor către public. Și eu am un canal pe Telegram, îl poți accesa aici.

Aplicațiile Telegram

Telegram are aplicații de mobil, pentru cei care folosesc telefoanele mai mult. Dar are și aplicații de web sau de desktop, pe care eu prefer să le folosesc când sunt la calculator. Mi se pare pur și simplu o metodă mult mai facilă de a comunica în loc de WhatsApp sau Facebook Messenger, sigură și extrem de rapidă.

Tu folosești Telegram?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply