Despre Cristi Dorombach

piticuFace parte din elita blogosferei (adică unul dintre cei mai: citiţi, urmăriţi, ascultaţi, urmaţi bloggeri). Puțini știu că a terminat Jurnalismul. Și chiar și mai puțini știu că se numește și Francisc. Cu toții îl cunosc însă pentru râsul inconfundabil și, mai ales, pentru însemnările de pe blog. Da, este chiar el: Cristian Francisc Dorombach. Sau, altfel spus, Piticu.

Carte de vizită

Mail: piticu[la]piticu[dot]ro; Twitter: @piticu21; Linkedin: profil.

Blogging as news as passion as me

piticu2În momentul de faţă este Project Manager la Realitatea.net. Şi, fireşte, blogger profesionist. În CV-ul său mai apar: administrator IT (2000-2005) şi Inginer Multimedia (2005-2008), tot la Realitatea.net. A urmat Universitatea din Piteşti şi deţine atestare CCNA (aşa că, dacă ai probleme cu reţeaua ,cu siguranţă este persoana de care ai nevoie).

Este o persoană foarte sociabilă – participă la majoritatea întâlnirilor unde găsiţi mulţi alţi bloggeri şi în special la evenimentele legate de tehnologie şi evaluarea proiectelor online. Pe blogul personal nu tratează o temă anume. Găsiţi acolo ştiri, reviewuri, recomandări, lucruri personale, politică, reclame etc. De altfel chiar el a descris piticu.ro într-un director de blogguri ca “blogging as news as passion as me”.

Pentru a-l prezenta cât mai bine i-am adresat câteva întrebări.

Piticu e un rebel

piticu 1S.S: Cine e Piticu?

Cristi Dorombach: Of, Doamne, greu de spus. Piticu e un rebel. E un tip care se bagă în orice, foarte activ, care comentează orice, vorbeşte mult şi de cele mai multe ori are dreptate. Urăşte să aibă dreptate.

S.S: În ce direcţie se îndreaptă?

Cristi Dorombach: Asta e o întrebare gen Istodor. Încolo. Dracu’ ştie unde mă îndrept. În sus, n-am nici un ţel … ba da, dar asta ar însemna să vreau să fiu preşedinte. Vreau să fac cât mai multe, să fac orice, oricum, oricând. Pentru mine ziua de 24 de ore e prea mică şi pe la 2 – 3 noaptea îmi pun întrebarea de ce mi se face somn, de ce trebuie să mi se facă somn în fiecare noapte.

S.S: Care ţi s-a părut cea mai interesantă campanie pe care ai susţinut-o şi de ce?

Cristi Dorombach: Campanie susţinută de mine … aia în care am dus haine şi jucării copiilor de la Valea Plopului de Paşte. De ce? Pentru că mi-am dovedit mie, pentru că am dovedit altora că se poate mişca ceva … şi cu puţin.

Anca a fost cea care m-a schimbat

innocenteS.S: Te întrebi ce vor spune copii tăi când vor citi blogul tău?

Cristi Dorombach: Nu. Surorile mele îl citesc pentru că le e mai uşor să afle despre mine de pe blog în loc să mă bâzâie în fiecare zi.

S.S: În afară de oamenii din online cât de mult mai ai timp să te vezi cu prietenii care nu au blog sau twitter?

Cristi Dorombach: Încă am foarte mulţi prieteni care n-au blog sau twitter. Asta mă face pe mine … mai special. Dacă aş fi unul dintre geeksi … n-aş mai conta.

S.S: Te consideri mai mult blogger, jurnalist sau om de comunicare?

Cristi Dorombach: O întrebare dificilă. Jurnalism s-a numit facultatea, blogger e ceea ce fac, comunicarea am învăţat-o datorită primelor două lucruri.

S.S: Ce faci când nu scrii pe blog?

Cristian Dorombach: Internet, muzică, condusul, călătorii …

S.S: De când eşti blogger, care sunt lucrurile care au avut un impact foarte mare asupra ta?

Cristi Dorombach: Nu ştiu ce a avut un impact foarte mare asupra mea … am învăţat să trec foarte repede prin lucruri şi să opresc doar ce este într-adevar bun. Un impact foarte mare … păi cred că Anca ((Anca – @InnOcente, twitter; Innocente.ro, blog – este soţia sa . Naşii cuplului sunt Arhi si Nevasta)) a fost cea care m-a schimbat.

Mă deranjează comentariile fără acoperire.

piticu badeaS.S: Ce te deranjează cel mai tare legat de blogosferă?

Cristi Dorombach: Mă gândesc ce să răspund aici fără să atac pe nimeni.
Mă deranjează comentariile fără acoperire. Ceva de genul a zis ăla o chestie naşpa, hai să zic şi eu că e gratis. Şi o dovedeşte cineva? Nu.

S.S: Primeşti des critici sau ameninţări?

Cristi Dorombach: Nu primesc ameninţări. Criticile ori le înţeleg şi le iau ca atare, ori le explic şi se domolesc, dar nu`s foarte dese. Acum nici nu stiu dacă să cred că asta e de bine sau nu.

Cum să îl abordați pe Piticu?

Chiar dacă spune ca PR-ul tot cafele face, nu se sfieste sa ia apararea oamenilor din PR:

Nu sar sa apar PR-istii pentru ca stiu cativa care chiar fac treaba buna, lucreaza peste program si abia se tin pe picioare ca relatiile publice ale firmei sa fie puternice, dar sunt ofticat cand vad ca sunt toti bagati in aceeasi oala. Atunci sa facem 2 tabere de PR-isti, aia buni si leprele ((Ce aveti cu PR-ul?)).

Cum defineste „leprele”? Puteti afla, de pildă, citind această însemnare. Așa cum din această însemnare, puteți afla unul dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le faceți.

Cum să îl abordați? Ne spune chiar el:

salut bloggere … uite ceva ce te va interesa / sau avem pentru tine / noi aducem ceva interesant / nu vreau să fac spam.

piticu3În plus, noi vă sfătuim să înlocuiti adresarea „bloggere” cu „Cristi” (nu, nu-i place sa-i spuneti Cristian 😉 ). Ce poate face Cristi pentru o campanie? Priviți de pildă, cum

Sociabil și săritor din fire, este foarte probabil să răspundă afirmativ unei invitații la un eveniment. Și dacă vă comportați onest, să vă ajute mai mult decât v-ați aștepta. Este bloggerul pe care nu vrei să îl superi pentru că se ia la trântă cu oricine și, în același timp, bloggerul care poate naște vedete. Doriți un exemplu? Bubu. Iar dacă nu știți cine este Bubu, înseamnă că nu v-ați făcut temele. Și vă recomandăm să începeți de aici.

Material aparut pe PR365.

23 thoughts on “Despre Cristi Dorombach

  1. Nenea, io ziceam ca poate il pui pe dreapta, ca de aia si facusem dimensiunea aia…

    Oricum, multzam, si trimite si tu pe al tau. Ghici unde-l pun!

  2. Salutare piticule. 🙂 mi-a zis Uzzy despre site-ul asta de blogg-uri. E chiar misto ma. 🙂 M-am gandit ca merita sa fie promovat ca tot esti din Pitesti, si ti-am pus un link din site-ul meu, o tentativa de portal pentru orasul nostru, ca altii n-au avut curaj sa incerce. Oricum noi ne stim asa aproximativ, veneam super des prin Maxim. In fine, bafta in continuare!

Comments are closed.