Idei pauza

Adineauri ma discutam despre newmedia cu un antrepenor online care va face anul asta cel putin 1 milion de dolari din internetul romanesc.

Discutiile s-au sintetizat in niste idei simple. In online-ul romanesc sunt prea putini oameni care stiu sa se numeasca webdeveloperi, project manageri de newmedia, webcontent editori. In curand se prognozeaza ca vor ramane si mai putini.

Exista niste unii care au gasit solutia cum ca pot sa faca o pagina de web cu scripturi si module gasite gratuit pe internet. Acestia au avut succes impunandu-si ideile, luand banii si culcandu-se pe o ureche, pentru ca in internet se zice ca lucrurile merg de la sine.

Incercarea de a aduce ceva nou in online se concretizeaza in copierea ideilor deja existente, pentru ca iarasi se zice ca internetul e gratuit.
Atunci cand exista o idee noua, un eveniment nou, reactia mediului online este atat de tardiva pe cat de mult le ia antrepenorilor sa sesizeze oportunitatea si sa o puna in aplicare. De obicei se intampla lucrurul asta dupa ce evenimentul sau momentul prielnic trece.

Comunitatile online din Romania
nu exista. Daca in afara se intampla intalniri cu mii de oameni pasionati de World of Warcraft, daca acolo oamenii din Second Life se intalnesc in real life sa discute despre blog, aici ultimele intalniri ale canalelor de mIRC se intamplau in 2002 – 2003. Ce se mai intampla aici sunt intalnirile forumistilor auto, dar si acolo vin vreo 20 de oameni cu aceleasi masini in acelasi loc.

Toate astea ma fac sa cred ca internetul roman este deja batran. Dar iar vin unii si ma aprostofeaza zicand: daca lumea vede e suficient sa te dai specialist. Ce sens are sa sa inveti, sa muncesti, atat timp cat poti sa mergi pe burta si sa fie bine?

Si cred ca ar mai fi multe de spus, eu mai adaug doar ca piticu.ro se afla pe locul 481 in clasamentul general trafic.ro inaintea unor situri ca CNSAS, hollywood multiplex, resursa de fun si bancuri.net

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: