Romania – tara lui Jungla Voda

Ca Romania e tara tuturor posibilitatilor asta stie oricine. Adica suntem mai tari ca Statele Unite, aia se duc in irak si isi iau tzapa, noi ne ducem in State si le luam Microsoftul, mai ales putem sa cerem orice, putem sa facem orice, fara teama de nimic, pentru ca … e simplu … nimeni nu face nimic.

Drept urmare Mitica de la Liga, aseara la Universitate a fost mai popular decat insusi Basescu.

Drept urmare, avem orice fel de concert / demonstratie / activitate organizata de catre oricine, in orice scop, cu aprobari luate fara probleme, fara ca sa se organizeze paza, masuri de siguranta, desfasurator al evenimentului, fara reprezentanti ai oficialitatilor ce au aprobat manifestarea respectiva. Sau probabil ca erau, dar e mai bine sa fie si sa fie ascunsi la cafele si la discutii despre ce au vazut aseara la OTV decat sa dea indicatii despre ce trebuie sa se intample acolo.

Inca incerc sa gasesc motiv pentru care a fost organizat concertul / manifestarea asta. Bine, in afara de degeaba. Pentru ca moldovenii sunt comunisti, au zis ca nu ne vor, au zis ca nu vor sa ne vada / auda, mai ales sa se infrateasca cu noi. Pentru ce niste romani sa vrea sa dea rusii afara din Moldova? Mai ales sa le faca concert? Cred ca mai bine le-ar face un blog. Ar iesi mai bine.

Sau ar fi asta din cauza exprimarii libere ce e permisa aici. Exprimare libera ce se vede foarte bine mai jos.

Trecand peste concertul de aseara, tot aseara, am vazut o alta manifestare in plin centrul capitalei europene numita intamplator si Bucuresti. Niste (!) cateva zeci de biciclisti s-au adunat si au iesit in oras in grup compact. Va inchipuiti ce poate insemna asta, fara politie fara disciplinarea celorlalti participanti la trafic. Sinucigasiii, sau donatorii de organe (a se citi biciclistii) au iesit la plimbare de pe la Universitate pana la Tineretului. Drept urmare, circulatia pe banda unu a fost serios perturbata, soferii incercand disperati sa ii ocoleasca. Marea problema a fost ca biciclistii nu isi luasera nici o masura de protectie. Adica, nu tu faruri, nu tu stopuri, nu tu haine reflectorizante, nimic. Drept urmare inevitabilul s-a intamplat, un biciclist a fost acrosat de o masina. A urmat blocarea circulatiei de la Unirii inspre Tineretului pentru cateva minute, scandal, amenintari la adresa soferului neatent, incercarea de a ii rasturna masina. Adica cu 50 de biciclisti nu te pui. Nu am poze pentru ca eram in autobuz, iar cand am coborat biciclistii nu au vrut sa vorbeasca cu mine. Ei isi faceau singuri dreptate pentru ca nu pot circula pe drumurile din Bucuresti.

In concluzie, care tara e mai frumoasa ca Romania?
In care tara ti se permite sa faci mai multe ca in Romania?
In care tara mai poti face orice fara sa fii tras la raspundere?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: