Sa vezi pe internet cum vine cutremurul.

Bine … si daca netul merge greu si are lag? Il vezi in reluare nu?

De fapt stirea e alta: Institutul National pentru Fizica Pamantului si-a pus un webcam, ca ala de la jurnalul si ca ala din intersectii, pe unul din echipamentele lor care masoara pe hartie anumite miscari ale scoartei terestre.
Pe langa toate senzatiile frumoase din poza ce isi face refresh la fiecare 3 secunde, ma gandesc la urmatoarele:
Poza se schimba la 3 secunde, in cat timp ajunge urma de soc de la cutremur pana in locul unde te afli tu? Cred ca nu chiar in alea 3 secunde, dar ai timp sa vezi ca s-a miscat acul acolo, sa tipi, dupa care sa te prabusesti cu blocul.
Exista sisteme de avertizare care te pot anunta cu 10 secunde inainte ca vine cutremurul. Deci … 9, deschizi browserul … 7 tastezi adresa … 2 s-a deschis poza … ai cazut cu blocul.
A fost cutremur, vrem si noi sa intram sa vedem ce magnitudine a avut, ce intensitate si niste date la care nu ne pricepem, pai … intre timp a rulat foaia si s-a dus mai departe.

De asta imi plac mie miscarile spectaculoase pe bani din institutiile noastre. Ermmm … pentru cei care chiar vor sa vada cum se misca pamantul, pentru europa avem pagina asta de net.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply