Cum faci munca de birou mai ușoară cu un mouse și un mousepad

Cum faci munca de birou mai ușoară cu un mouse și un mousepad

Foarte mulți dintre noi folosim mouse-ul pentru a naviga pe calculator, în regimul de muncă zilnic. Noi suntem generația care tastează mai repede pe calculator și chiar dacă avem ecrane cu touch, tot mouse-ul este cel care ne face să lucrăm mai ușor și mai practic pe calculator.

Când vine vorba de mouse însă eu sunt un pic mai pretențios. Pentru că am degetele lungi și o mână grea, nu orice mouse nu mi se poate potrivi pe mâna mea. De exemplu mouse-ul de la Apple nu pot să-l folosesc și basta. E genul de mouse care îmi zboară din mână și pe care nu știu cum să apăs. Ai spune că te obișnuiești în timp. Nu, doar generezi frustrare.

În schimb un mouse mai greu, gen cum sunt cele de gaming este mult prea complicat pentru ceea ce vreau eu să lucrez. Până de curând nici nu eram adeptul butoanelor de pe stânga, acum m-am obișnuit cu ele, dar le prefer să fie foarte mici și neintruzive, ca nu cumva să le apăs din greșeală.

Iar mausul mai are o cerință. Să nu transpire mâna pe el. Pentru asta folosesc acasă acest mouse de la Genesys, Krypton care poate atinge 8000dpi sensibilitate a senzorului de mișcare.

Partea bună la acest mouse e că are aceste găuri de aerisire a palmei atunci când îl folosești, nu este deloc greu, și se comportă foarte bine la stres. Avantajul de a avea un senzor optic atât de puternic e că îl poți folosi pentru orice fel de activitate. Eu îl folosesc undeva la jumătate pentru munca de birou, iar pentru jocuri, cei 8000 de dpi te ajută clar să te miști mai repede, mult mai repede.

Mai mult, noaptea este și lampă de veghe pentru întreaga cameră. Și este chiar plăcut cum poți programa culorile pe care le ai pe iluminatorul led. Nu cauți mouse-ul prin cameră dacă e lumina stinsă și oferă și o lumină ambientală pentru întreaga cameră.

Dar nu doar mouse-ul e necesar. Dacă acasă am o masă unde mausul nu are probleme de mișcare, nu același lucru se poate spune de masa de la birou. Aici mi-am luat acest mousepad. Iar mousepad-ul nu trebuie să facă nimic altceva, decât să ofere un suport pentru a putea folosi mausul pe el. Deja are 2 luni de când îl folosesc și nu s-a murdărit.


Și pentru că e de la Genesys si mousepad-ul vine cu lumină RGB pe lângă el, la fel programabilă. Aceasta e singura lui funcție extra. Sigur, ocupă un port USB din calculator, dar de ce să nu lași biroul să lumineze seara când pleci de la birou sau dacă vrei acasă, de ce să nu ai un mousepad care să și lumineze. Firul poate fi foarte bine mascat, în restul nebuniei de fire de pe birou.

Astea sunt mici detalii care mă fac pe mine să mă bucur mai mult de statul în fața calculatorului. Și de altfel e foarte important să îți faci singur un mediu de lucru plăcut. Nu trebuie să aștepți asta de la angajator, de la partener, de la altcineva. Tu alegi ce componente te fac să te simți bine, ce îți dau acea senzație de satisfacție acasă. Altfel, riști să dezvolți o anxietate ciudată și să te tot întrebi de unde o ai.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply