Pe balcon

La inceput am vrut sa inchid balconul. Nu ca ar fi fost mare, ci … doar ca sa nu imi fie frig iarna. Dar, cum RADET-ul a ramas fara abonati, e mai multa caldura. De asemenea stau la 8 si mai vine si de la vecinii inghetati de frig de jos, asa incat iarna am avut gresia mai putin rece.
Vara trecuta, ma gandeam ca o sa fie mai racoare daca pun geam la balcon si il tin asa. Insa … fumul de tigare se mai ducea unde?
Acum, de doua zile m-am mutat pe balcon, cu fire, calculator si masa. Am facut mancare si mananc pe balcon. Sa zica aia din blocul vecin ce vor. De fapt, sa fie invidiosi, pentru ca la ei e cald si au balconul inchis, iar eu stau pe balcon si mananc.
In schimb, vecina de deasupra si-a pus aer conditionat. Da, si ea. Si asta nu m-a deranjat ca aia vecinii lor de alaturi care si-au pus aer conditionat dupa ora 22, de m-au facut sa le tai curentul o data si sa chem politia in secunda 2, prin apel la 112, ca sa fiu sigur ca vin.
Partea misto la vecina de deasupra mea care si-a pus aer conditionat, e ca-l foloseste doar dupa 10 seara, probabil ca sa doarma mai bine. Partea proasta e ca … furtunul de evacuare a apei, in loc sa fie ca unul normal in aer … imi picura exact mie pe geam. Drept urmare, daca geamul meu pateste ceva o sa ii tai si asteia curentul. Dar, anticipez ca se va speria de primele facturi la electrica si nu va fi in stare sa le plateasca 🙂

Boon, ziceam de balcon. Pai … ieri am facut o friptura de porc, in tigaie tefal cu putin ulei. Rezulta de aici mult fum. Azi, doar tocanita. Dar … si asta se simtea in toata casa. Eu mai am o pasiune, sa fac gratare acasa, in casa, in aragaz, in cuptor. Merge misto la aragazul meu, chiar daca n-am grill. Nu pot sa fac  mici pentru ca am gratarul prea rar, insa merge porc, pui … orice. Si face mult fum. Fumul nu e deranjant pentru mine … ca aragazul se spala, peretii se vopsesc, iar daca e geamul deschis nici nu sta in casa.
Insa, sper sa le priasca si sa isi aminteasca ca traiesc la bloc, iar vecinii nu sunt dusmani, ci pot fi prietenii cu care te intalnesti in fiecare zi. Si … cum ar fi sa il inund eu pe ala de deasupra daca nu asa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply