ziaristi ce p[…] ana mea

Urasc ziaristii

headline:Urasc persoanele care stau toata ziua pe calculator asteptand sa le pice o stire de pe agentii ca sa aibe cu ce sa abereze gratuit, in speranta ca isi vor lua banii la finalul lunii.

N-am suportat niciodata sa vad o persoana cum sta in spatele unui monitor, nu se misca de acolo, nu are o viata privata, asculta tot ce se intampla imprejur, inca nu stie sa tasteze fara sa se uite la taste, bineinteles sta sa caute diacriticile romanesti si se numeste jurnalist.
N-am suportat niciodata un jurnalist ca cel descris mai sus, care se vede ca a lucrat la cateva publicatii, deci e vedeta si foarte important. Eh … unul ca asta, e cel mai mare rau care ti se poate intampla. Sa vezi o persoana care vine si zice ca stie destule.

E ca si la calculatoare. Daca tu te duci sa repari un calculator, si tzaca paca in 2 miscari ai reparat calculatorul … nu … nu esti bun. In schimb, daca te duci si repari un calculator si incepi … pai sa vedem cum se intampla, sa vedem ce ati gresit, da … deci e grav nu stiu cat de repede se poate face, te apuci butonezi vreo juma de ora, nu conteaza ce faci ca oricum ala din spatele tau nu stie, dar tu butonezi acolo … dupa juma de ora … i-l dai inapoi si zici ca merge … vei fi foarte apreciat. Iar, daca peste alte 10 minute se defecteaza din nou calculatorul ala … iar tu te duci sa ii explici ca nu e din vina ta … iar persoana respectiva musca momeala … e clar … te faci doctor in calculatoare, fara sa ai habar.

De fapt e simplu, ala care isi face treaba cum trebuie o suge, in schimb … ala care o da pe ocolite, luand timp cat mai mare si facand cat mai multa frecare de menta (in fiecare dimineata la radio21 e o emisiune in acest sens), isi castiga mai bine banii si timpul si existenta. Bineinteles e influent(abil) si are destule cunostinte, din cauza timpului liber exemplificat mai sus.

De ce zic astea? Pentru ca … stau pe net, iar pe net gasesti o groaza de chestii misto, pe care bineinteles vrei sa le pui la tine in blog, sau la tine in ziar, ca de ziare vorbim aici. In schimb … eu nu copiez tot. Decat cand gasesc ceva in premiera, ceva ce merita promovat, ceva ce merita sa apara si la mine pentru ca nu are destui oameni. Si ce fac … caut … drepturi de copyright, drepturi de propietate, termeni si conditii ai paginii. Ce p[…]ana mea or insemna si alea. Pai in mare lucru nu inseamna nimic, ci doar niste directive ce te vor lumina ce se intampla cu situl ala, ce ai voie sa faci cu el ce nu ai voie sa faci cu el, ce trebuie sa zici si mai ales ce nu trebuie sa zici.

TERMENI SI CONDITII – in dreapta sus.

Acesta este un blog personal, prin urmare exprimă părerile mele, fără a avea legătură cu compania la care lucrez, parteneri sau persoane implicate.

Adica, degeaba apar eu in ziar daca eu iti spun ca piticu.ro nu e afiliat politic, sau comercial cu nici o companie, atat timp cat tu ma afiliezi … asa … de bun augur nu?

Astept sa-mi lasi comentariu aici adresa pe care trebuie sa trimit citatia, in caz de probleme.

Şi ca să nu zică cineva că scriu despre jurnalişti fară să pun diacritice, păi meritaţi?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply