De ce nu mai jucam fotbal? (concurs cu premii)

Suntem varza, da? Adica recunoastem, da? Echipa nationala e varza, echipele de club stiu doar sa cumpere meciuri si arbitri, iar vanzarile de fotbalisti se fac pe ochi frumosi si mai rar pe performanta.

Sa ne gandim si de ce? Pentru ca la 25 de ani mai greu te apuci de fotbal, dar si pentru ca cei care acum au 19 ani si ar fi apti pentru asa ceva, sunt nascuti in ’90. Ce faceam noi in 90? Va amintiti? Pe langa primul campionat mondial de fotbal transmis gratis, noi ne jucam fotbal. Va amintiti unde va jucati fotbal? In spatele blocului, la perete? Pe maidan, in parc? Pe terenul din curtea scolii? Pe malul raului (la Pitesti, acum nu mai merge, au facut mall acolo).

Noi aveam la bloc un teren in spatele blocului unde jucam fotbal la perete. Pe perete era desenata o poarta, iar asa jucam victorie. (mai stiti nu?) Mai jucam si pe Maracana (un parc cu un spatiu verde mare, unde 2 arbusti erau pe post de bara), dar si pe malul raului. Mai nasol era cand pica mingea in apa.  In curtea scolii era greu, daca aveam loc pe teren, ne alerga portarul ca sa nu stam acolo dupa 8 seara. Deci tot in spatele blocului se facea treaba.  Ca ziceam de Maracana, acolo era frumos, ieseau campionate intre cartiere. Se juca in echipe de cate 6, dar si cu elimiari, sau lovituri de la punctul cu var. Terenul n-avea 100 de metri, dar toti alergam si transpiram cred ca mai intens decat daca am fi fost pe un stadion.

Acum terenurile de fotbal ale scolilor, daca nu sunt transformate in parcari pentru elevi, sunt inchiriate celor care vor sa joace fotbal pe niste sume pe care nu si le permite oricine. In parcuri e interzis, dar este interzisa si orice alta manifestare sportiva ad hoc! (si mai zice ministerul ca nu se face sport)

Tu, cum te jucai fotbal in tinerete?  Povesteste aici si castigi un tricou al nationalei italiei, o minge si un rucsac.

Cred ca aveti mai multe sanse de castig daca comentati si pe celelalte bloguri: Visurat, Arhi, Fulgerica.

Puma a schimbat culoarea echipei nationale a Italiei pentru Cupa Confederatiilor. Este pentru prima oara cand Puma dedica o editie speciala ,de colectie ,unei singure echipe nationale.Colectia PUMA King XL Italia, pe care o puteti vedea aici va fi folosita exclusiv pentru  Cupa Confederatiilor din 2009; si echipa reveni la culoarea traditionala dupa incheierea turneului.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: