Efectul de televiziune

Inca un copil s-a sinucis dupa modelul Saddam.
La Constanta un copil a amenintat cu arma si a bagat in sperieti doua vanzatoare de la o casa de schimb valutar. Pistoul era de jucarie, iar vanzatoarele au mai fost odata praduite cu o arma adevarata.

Acuma nu stiu daca sa dau sau nu dreptate CNA-ului pentru regulile ce le impune televiziunilor din Romania, sau sa acuz parintii si lipsa de responsabilitate a acestora fata de ceea ce vad copii lor la televizor.
Aprob dreptul la libera informatie, faptul ca fiecare copil trebuie sa aibe internet, calculator, televizor si abonament full la televiziunea de cablu (inclusiv porno).
Nu sunt de acord, totusi, cu faptul ca copilul trebuie sa fie supravegheat, sa i se impuna anumite chestii pe care ar trebui sa le faca sau nu. Asta il va provoca sa aibe anumite idei si acel comportament pe care noi nu ni-l dorim. De aceea, copii au nevoie de atentie, iar daca sunt neglijati ar trebui gasita o activitate care sa ii tina in priza si in comunicare cu tine ca si parinte.

Atunci cand mie la 14 ani mi s-a pus buletinul in brate si cecul de alocatii si mi s-a zis “de aici te priveste” am devenit complet liber, insa nu si imbecil. Si cred ca asa a fost mai bine. De tinut minte pentru mai incolo daca va fi cazul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Efectul de televiziune

 1. Nu ai devenit imbecil pentru ca ai primit o educatie si pentru ca ti s-a aratat ce e bine si ce e rau (asa cum le defineste societatea). Dar atata timp cat “educatia” se face prin pedeapsa si interdictie astea sunt consecintele… pentru ca un copil EXPERIMENTEAZA si daca ii zici “nu e voie” o sa vrea sa vada de ce! Acum sincer, cand ai renuntat sa mai bagi diverse chestii in priza? Cand ti s-a zis ca nu e voie sau cand ai inteles ca stecherul e bun si cuiele e rele? 😛

 2. niciodata, intotdeauna am facut asta. Si chestia cu cuie … nu mi-a trecut niciodata prin cap sa o incerc, insa am schimbat becu cu degetu din candelabru, si intamplator era pe faza. Am aruncat pungi cu apa fierbinte de la 8, si bineinteles … am facut bombe de nisip si praf si ne-am razboit cu ele. Santierul era mare :).

 3. :)) Asta inseamna ca ai avut o copilarie fericita in care ai experimentat la greu! Razboaie cu cornete nu faceai? Ca noi am tapetat cartierul cu foi din caiete nr. 2 (alea de ramasesera din clasele mici) 😛
  Si acum serios. Ce mai experimenteaza un copil in ziua de azi? Warcraft, NFS si mult televizor! Si culmea, daca mori o iei de la capat in toate. Sau mai rau! L-ai vazut vreodata pe Bruce Willis mort? Nu ca d-aia nu a jucat in Titanic! 😛

 4. da` ce s`ar putea spune despre educatzia mea. ca la 3 ani m`am ridicat brusc de la masa shi am bagat furculitza`n priza…rezultatul: nu mai aveam puls, tot ce spargeam in casa ascundeam sub covor pt ca asha shtiam ca pot ascunde ce am facut 😀 dar niciodata n`am incercat ca bunul meu prieten din copilarie de la etajul 9 sa incerc sa sar cu umbrela de la balcon, sa dau drumul la apa in bucatarie sa fac patinoar ca`n tom & jerry…
  shi cu toate astea am facut multe. insa ai mei mi`au cam explicat cum stau lucrurile shi cam care e treaba cu viatza. am prins din zbor…restul a fost floare la ureche :))

 5. Orice activitate vei gasi pentru copil, el va fi atras mult mai mult de imaginile si sunetele de la Televizor.
  Lucrul acesta la experimentat cineva si a povestit pe un forum; fiu’su (4-5 ani) orice il punea sa faca, tot la TV se ducea/uita.

 6. un copil este ca shi un pet. se poate dresa. believe me. nu am copii dar i`am dresat pe ai altora. nu`mi plac copii insa trebuie sa shtii cum sa`i abordezi.
  ca`n marketing ii propui o contraoferta. simplu.
  😉

Leave a Reply

%d bloggers like this: