Emil Boc e idiot

Stiu, nu spun vreo noutate, dar modalitatea in care guvernul asta lucreaza e cel putin cretina.

Premierul Emil Boc spune că va purta discuţii cu cei care vor să declaşeze greva fiscală pentru a le explica că această lege nu e îndreptată împotriva adevaraţilor creatori, ci împotriva celor care abuziv au folosit drepturile de autor.

De aici.

Eu ma uit si raman tampit. Acum in anul 2010, cand exista niste tehnologii din astea pe care le folosesc copii de 2 ani cum ar fi telefonie mobila, cum ar fi internet, cum ar fi comunicare rapida, usoara si libera, Boc vine si da o lege ca sa combata pe niste unii care nu sunt “adevaratii creatori” si sa ii puna sa plateasca taxe.

In cretinatatea lui Boc crede ca banii astia, care oricum erau platiti pana acum de firme, ii vor ajunge pentru o mai buna sanatate, pentru pensiile de peste 30 de ani si asa mai departe. Bai Boc, ce cacat faci tu cu aia 3 lei pe care eu trebuie sa ii dau? Cu ce cacat te ajuta aia 3 lei ai mei? Si hai sa inmultim astia 3 lei cu inca 500.000 de oameni, cati bani rezulta? Cu ce te ajuta pe tine banii astia? Sa pui borduri pe juma de strada?

Bineinteles ca Boc isi da seama in finalul materialului ca a facut o tampenie, dar in stilul romanesc nu o drege, aduce niste exemple corecte in discutie, are dreptate, dar nu se gandeste ca nu castiga absolut nimic din chestia asta.  Adica el vine si distruge o intreaga breasla de media extra larga care contine oameni de la publicitate, la publicatii, de la  televiziune la PFA si ii pune pe toti sa plateasca impozite fara sa fi facut o estimare ca banii aia ar face ceva sau nu. Mai mult, paseaza pisica la ministerul de finante si ANAF, spunand ca a primit o propunere de la astia care i-a placut si a transformat-o in ordonanta de urgenta.

Mai mult decat atat, genial a fost argumentul asta ca oamenii din media – adica astia care n-au platit contributiile la stat, desi le-au platit – au beneficiat de asigurari de sanatate platind mai putin decat trebuia. WTF?! Cati oameni de media au beneficiat de asigurari de sanatate? Bocule, noi nu muncim pe santier sa ne rupem mainile si spatele ca sa ajungem la spital, noi muncim cu pixul si cu creierul ca sa te lauzi tu si cu Vladescu ca iesim din criza la Bloomberg.

Care ai o pila la Boc, care stii sa-l convingi sa mai dea o ordonanta de urgenta? Hai sa mai punem o taxa, hai sa mai stricam ceva in tara asta, nu conteaza cine castiga, hai sa mai stricam ceva ca se poate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: