Luminta de la capatul tunelului

In seara de Craciun, la biserica, predica preotului a fost una ciudata. A fost presarata cu pozitii politice, cu momente de istorie amintind de revolutia din ’89, dar si cu scurte analize economice care ne spuneau ca nu avem bani.

Pana la urma seara de la biserica s-a incheiat in cel mai trist mod din ultimii ani. Parca doar prin ’96 biserica a mai fost asa de pesimista. Ceva de genul stim ca viata nu e frumoasa, dar Dumnezeu v-ar ajuta intotdeauna daca va incredeti in el. Cum sa te mai gandesti la Dumnezeu totusi?

In aceeasi ordine de idei, dar cu alte cuvinte, cam toata lumea e paranoica cand vine vorba de 2010.   Deja ar trebui sa nu se mai vorbeasca de criza, dar apar scumpirile la 1 ianuarie, apare incetitudinea si frica de a iti face un plan pe o perioada mai mare de o luna sau doua.  Paranoia e accentuata de faptul ca nimeni nu poate fi sigur ca are o supapa de supravietuire pentru doua luni, dar nici ca dupa eventuale  miscari in piata muncii ar putea sa mai gaseasca ceva de lucru.

Brucan zicea in 1999 ca incepe sa vada luminita de la capatul tunelului. Tunelul ala pe care trebuia sa-l parcurga Romania pentru a deveni un alt stat, reforma de 20 de ani. Intre timp tunelul ori s-a inchis, ori noi ne-am ratacit ca tiganul la mal, fara sa mai putem iesi.

Si totusi unde suntem? Evoluam spre ce?

Deja se fac urari de genul sa fie 2010 cel putin la fel ca 2008. De ce comparam anul care vine cu anul care a trecut acum doi ani? De ce sa ne gandim la trecut in loc sa ne gandim la viitor? De ce daca ne gandim la viitor nu putem vedea ceva bine?

Ce ne lipseste? Pentru ca altfel se va darama tot ce a mai ramas in picioare, in acest moment.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: