Temeti-va de urmatorul Dictator

Temeti-va de urmatorul Dictator

Intr-o tara guvernata de cand ne stim de Faraoni, Baroni, Boieri si alte denumiri din acestea. Intr-o tara in care doar pentru scurte perioade de timp am avut parte de progres, temeti-va de ceea ce va veni. Pentru ca intotdeauna istoria se repeta si nu are parte de alterari. Nu va trece o epoca fanariota fara sa inceapa alta epoca fanariota si mai nasoala decat precedenta. Si de la revolutie incoace trecem doar prin epoci de tip fanariot, despartite in perioade de cate patru ani.

Si daca o luam simplu, pana in 1996 a fost epoca marilor furaciuni, cand toata lumea a furat tot ce se putea fura. Pana in 2000, a fost marea foamete, cand toata lumea strangea cureaua dupa ce a furat. Pana in 2004 a fost inca o epoca de furaciuni, cand toata lumea inchidea ochii, cand presa nu avea voie sa spuna nimic si vai! Doamne!. In toate aceste perioade au fost la fel, viituri, inundatii, dar nimic care sa apara public.

Insa din 2004 incoace ni s-au deschis ochii. Au aparut telviziunile de stiri (ele aparusera si mai devreme, dar atunci a ajuns tehnica dezvoltata la noi si liveurile la CNN). Din 2004 incoace au aparut televiziunile de partid, s-au transformat talk-show-urile, au aparut pareri si impresii. Apoi au aparut bloggerii.

Din 2004 a inceput Dictatura. Asa a fost numita perioada din 2004 pana acum, Dictatura. Nu se stie clar a cui si in ce fel. Unii spun ca a lui Basescu, altii spun ca a altora, eu as inclina sa zic ca nu a lui Basescu. Ce-i drept in aceasta multitudine de informatie care a inceput sa ne bombardeze de atunci pana acum, termenul de dictatura ar putea fi erodat si sa se piarda din inteles. Insa nu se intampla asa ceva, termenul de dictator a ramas acolo, e acelasi, are acelasi inteles, dar nu ne este prezentat noua.

Revenind.

Dictatura in 2014 nu inseamna sa iti asupresti poporul si sa iti umpli tu conturile cu bani. Asta nu se mai poate acum, pentru ca exista presa pseudo-libera, dar si independenti care te vor da in vileag cu riscul de a nu fi auziti. Dictatura in 2014 inseamna sa fi tu prezentat ca un zeu.
Mai grav, dictatura inseamna sa fi tu singurul conducator suprem, desi exista altii care ar trebui sa isi faca treaba asta. Imaginile de aseara cu acel “FA!” nu spun nimic altceva decat ca ministrul apelor nu numai ca e incompetent, ci ca e o marioneta. Si ca a venit si ea acolo sa se vada la televizor, langa seful, dictatorul sef. Altfel primul ministru nu prea avea ce cauta la inundatii. Am vazut ca aveam un ministru “FA” care n-avea chef de inundatii, dar ce sa faca, trebuia sa fie acolo. Si care ministru n-avea chef sa isi faca treaba. Iar pentru a acoperi aceasta incompetenta a venit seful ↑ ca sa ii arate cum se face treaba. In loc sa sanctioneze sau sa ceara performanta. Deci a venit seful, a zambit frumos: terminati, nu ne stricati afacerea, iata aici barca sa ne plimbam pe o ulita cu putina apa pe ea, da bine la camera? Ok, hai sa mergem.

 

De asta zic, nu va temeti voi de dicatorul Basescu care este acum, temeti-va de Dictatorul ce va veni sa vina. El va vrea totul.

download-(3)

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: