Zapp … cu 3G sau fara?

Zilele astea am fost la Valeni si am luat si Zapp-ul dupa mine. Am ramas placut surprins sa vad ca s-a extins acoperirea EV-DO si acolo asa incat am reusit sa ma bucur si de o viteza de net acceptabila.
De data asta am folosit un alt tip de modem. Si sa le luam cronologic. Am avut un Z010, ma enerva cablul si am trecut direct la un Z030 pe PCMCIA, fara vreo imbunatatire a vitezei de transfer. Am luat acum un Z020, ala mic de tip cutiuta si mi se misca cam de 2 ori mai repede.
Si ca sa testez conexiunea apelez intotdeauna la solutia de live, ca sa vad cat de bine merge sau nu.
Spre surprinderea mea nu a facut buffer nici macar o data, doar cand m-am apucat sa downloadez filme de acasa, atunci a inceput sa se ingreuneze putin, dar reusea sa fie cursiv.

Nu am incercat 3G, pentru ca nu am incredere in tehnologie. Atat timp cat vad la televizor ca apelurile 3G sunt de cele mai multe ori patratzite si nu din cauza telefonului, atunci nu pot sa am incredere intr-un transfer de date fiabil si la capacitate maxima pe tipul asta de retea. O consider inca o retea experimentala si in dezvoltare, care atunci cand se va dezvolta suficient va avea servicii bune, dar nu se va mai numi 3G.

Sunt curios insa, cum e de la Zapp tehnologia EV-DO rev 0.1 care pur si simplu da un boost de upload pe semnalul CDMA clasic, limitat la 153 kbps.

Bun. Zapp le ofera pe amandoua. Adica ofera si internet prin 3G, dar si prin CDMA. Acum, dupa vreo 7 ani de zapp pe CDMA sunt conservator si n-as schimba, dar daca ar fi vreun altfel de imbunatatire in afara unei viteze, pe care eu nu o vad garantabila, as testa sa vad cum e.

Chestionarul e la zoso. Arhi are 3g, visurat si fulgerica au CDMA.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: